Izvor:
14.06.2018 u 15:18
0

Dačić: Srbija nastavlja da ulaže napore za trajno rešenje!

Srbija je spremna da nastavi da ulaže napore na planu pronalaženja trajnog rešenja koje će biti u interesu Beograda i Prištine, ali i doprineti stabilnosti celog regiona, a samim tim i Evrope, rečeno je danas u razgovoru ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačih sa političkim direktorom i šefom Sektora za bilateralu u Ministarstvu inostranih poslova Austrije Aleksanderom Maršikom.

U razgovoru je, navedeno je u saopštenju, naglašen značaj regionalne stabilnosti i saradnje i potvrđen doprinos Srbije na planu očuvanja mira i stabilnosti.

Dačić i Maršik su ukazali da su bilateralni odnosi Srbije i Austrije dobri i da ih karakteriše razvijena saradnja u svim segmentima.

Sagovornici su posebno konstatovali da je dijalog dve zemlje na visokom i najvišem nivou, kao i da ima konstantan trend unapređenja.

Kao još jedna potvrda dobrih odnosa izdvojena je ekonomska saradnja i ukazano je da robna razmena u 2017. godini iznosi jednu milijardu evra.

U razgovoru je, takođe, iskazana podrška Austrije u procesu evrointegracija Srbije.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter