Izvor:
14.08.2016 u 20:34
0

PALMA OŠTAR: Smatra da treba TUŽITI Haški tribunal!

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković – Palma smatra da bi advokati pokojnog predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića trebalo da tuže Haški sud za njegovu smrt.

– Po pravilima Haškog tribunala, ako je osumnjičeni za ratni zločin dobio oslobađajuću presudu, nema pravo da tuži taj sud, ali ovde se radi o ubistvu Miloševića koji je u Hag odveden zdrav, a vraćen u mrtvačkom kovčegu, kao i mnogu drugi Srbi koji su skončali u Haškom kazamatu pod sumnjivim okolnostima – naveo je Marković u pisanoj izjavi za medije.

– Oslobađajuća presuda Miloševiću traži odgovore na pitanja zašto su uvedene sankcije SRJ, zašto je bombardovana SRJ, zašto Srbija toliko čeka za ulazak u EU i ima kriterijume kakve ni jedna zemlja do sada nije imala – pita se Marković.

Marković smatra i da je Haški tribunal napravljen za Srbe i da bi se sudilo samo Srbima, dok su, kako kaže, ratni zločinci poput Ante Gotovine, Ramuša Haradinaja ili Nasera Orića oslobođeni.

Prema tumačenju medija, u presudi nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžicu navodi se da nije bilo dovoljno dokaza da je Milošević bio saglasan sa stvaranjem etnički čiste teritorije i da nije kriv za ratne zločine.

Tanjug
Foto: Facebook/DraganMarkovicPalma

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter