Izvor:
21.06.2018 u 08:52
0

UOČI SASTANKA U BRISELU VUČIĆ ODGOVORIO TAČIJU NA PROVOKACIJE O GRANICAMA: Ako su to stavovi Albanaca, onda da ne gubimo vreme i da ja ne dolazim!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, upitan da prokomentariše izjave kosovskih političara pred dijalog s Beogradom u nedelju, kaže da nema te batine koja će ga naterati da sluša te gluposti.

Vučić je rekao da je pozvao ljude u Briselu i da im je rekao da, "ako su to stavovi Albanaca, onda da ne gubimo vreme i da ja ne dolazim. Rekli su mi molim te da dođeš i da razgovaramo".

– Ako mislite da ima ta batina koja će me naterati da slušam Tačijeve, Hotijeve i takve gluposti nemojte da me zovete. Niti sam fasciniran ingenioznim idejama niti se plašim. Pogrešnog ste čoveka našli za pritiske, zato da ne gubimo vreme. Ali, ako ste spremni na kompromis tu sam. Srbija neće, da tako kažem, da zakucava, ali ako mislite da na takav način možete da razgovarate s nama otićićemo i reći im hvala lepo, nek oni prvo ispune Briselski sporazum, pa ćem onda mi da razgovaramo dalje – poručio je predsednik Srbije koji u nedelju putuje u Brisel na prekinuti djalog o Kosovu.

Podsetimo, kosovski predsednik hašim Tači juče je izjavio da je predstojeći razgovor u Briselu, kome će prisustvovati on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, početak završne faze rešavanja pitanja odnosa Beograda i Prištine i da će na dnevnom redu biti pitanje granice između Srbije i Kosova.

Prema Tačijevim rečima, Kosovo ima podršku svojih saveznika, misleći pri tom na NATO i SAD, i neće, kako je rekao, dozvoliti da se Srbiji da i jedan milimetar Kosova.

Pre te izjave, Tačijev savetnik je rekao da podela Kosova nije na dnevnom redu, a da jeste onda bi Kosovo trebalo da traži i Sandžak i deo juga Srbije.

Izvor: Kurir
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter