Izvor:
21.06.2018 u 14:56
0

VUČIĆ SE ZAHVALIO LIBERIJI ZBOG PONIŠTENJA PRIZNANJA KOSOVA: Želimo blisku saradnju uprkos daljini!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Liberije Gbezongara Miltona Findlija, kome je zahvalio na odluci te zemlje da poništi ranije priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Predsednik Vučić je izrazio želju da, uprkos udaljenosti, Srbija i Liberija uspostave bliže veze i saradnju u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je uručio pismo sa pozivom predsedniku Žoržu Vei da poseti Srbiju, kako bi dve zemlje otvorile novu stranicu u međusobnim odnosima, izrazivši opredeljenje za jačanje političke, ekonomske, prosvetne i druge saradnje.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, među kojima su i poljoprivreda, energetika i obrazovanje.

Najavljeno je da će studenti iz Liberije dolaziti na školovanje u Srbiju, u okviru programa za stipendiranje stranih studenata, navadeno je u saopštenju.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa delegacijom Republike Liberije, a tom prilikom je dogovoreno potpisivanje posebnog sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede.

Sporazum će se odnositi na transfer iskustava i tehnologija koje Srbija ima u poljoprivredi, kao i na povećanje izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije na tržište Liberije.

Ministar Nedimović izjavio je nakon sastanka da je zahvalan kolegama iz Liberije na njihovoj političkoj podršci u pogledu statusa Kosova i da to jako znači za našu državu.

"S druge strane, želim da kažem svima da se mi vraćamo na prostor Zapadne Afrike u pogledu transfera znanja u oblasti poljoprivrede, u pogledu izvoza i jako se radujem potpisivanju posebnog sporazuma u oblasti poljoprivrede", rekao je Nedimović.

Ministar Findlej je izrazio zahvalnost i poštovanje ministru Nedimoviću, dodajući da su se danas sastali kako bi dogovorili detalje budućeg sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Srbije i Liberije.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter