Izvor:
16.08.2016 u 19:30
0

BAJDEN SLETEO U BEOGRAD: Da li je očekivao ovakav doček?

Potpredsednik SAD Džozef Bajden doputovao je danas u Beograd, gde će razgovarati sa srpskim državnim vrhom, a na aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je oko 14 sati.

Bajdena, koji je u društvu supruge, na aerodromu su dočekali predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, a gosti su, tradicionalno, posluženi pogačom i solju, uz postavljenu Gardu Vojske Srbije i crveni tepih.

Svečani doček predviđen je u Palati Srbija, gde će se posle razgovora dveju delegacija i tet-a-tet sastanka Vučića i Bajdena, iza zatvorenih vrata, premijer i potpredsednik SAD obratiti novinarima.

Tokom boravka potpredsednika SAD u Beogradu, na snazi su sve neophodne bezbednosne mere, kakve su već viđene prilikom prethodne, prve Bajdenove posete Beogradu, 2009. godine.

Bajden će u toku dana razgovarati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Bajden, u odlazećoj američkoj administraciji zadužen za Balkan, u posetu Beogradu stiže neposredno po formiranju nove vlade.

Šta će biti teme njegovih razgovora nisu još saopštile ni američka, ni srpska strana, ali nema sumnje da će tema biti dijalog Beograda i Prištine, kao i još neka, otvorena, ali nezaključena pitanja, poput paljenja američke ambasade, slučaja Bitići, te, mimo bilateralnih odnosa, pitanja koja takođe manje-više nisu nova, uključujući odnose sa Rusijom, migrantsku krizu, terorističke napade…

Bajden će se danas po drugi put sastati sa premijerom Vučićem od septembra prošle godine, kada su se sastali u Vašingtonu.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter