Izvor:
23.07.2018 u 16:29
0

Pacoli izgubio kompas: „Srbija oružjem lobira protiv Kosova“!

Ministar spoljnih poslova Bedžet Pacolli izjavio je da Priština zna u kojim državama Srbija prodajom ili poklanjanjem oružja lobira protiv nezavisnosti Kosova.

Pacoli nije hteo da kaže o kojim je državama reč.

Pacoli je na konferenciji za novinare u Prištini posle sastanka s premijerom Kosova Ramušom Haradinajem kazao da "jedan od srpskih diplomatskih centara nudi oružje zemljama širom sveta i tako lobira protiv priznanja nezavisnosti Kosova".

"Imamo dokaze da je jedna od osnova srpske diplomatije nuđenje oružja kao kompenzacije. Moja zabrinutost je potvrđena juče. Imamo imena nekih država, ali zbog diskrecije zadržavamo te informacije za nas", kazao je ministar.

On je naveo da Priština razmatra način na koji će se suprotstaviti toj inicijativi Srbije.

Premijer Ramuš Haradinaj kazao je da je Kosovo očekuju "veliki izazovi u spoljnoj politici".

"Zajedno sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Pacolijem, naporno smo radili na spoljnoj politici Kosova, smatrajući je veoma važnom temom. Diplomatska borba za priznanja je preneta i na mnoge udaljene zemlje, a imamo i druge teškoće u regionu i evro-atlantskim integracijama", kazao je Haradinaj.

On je ocenio da su, i pored brojnih izazova, Pacoli i Ministarstvo spoljnih poslova Kosova "uradili ogroman posao".

b92.net
Foto: twitter/Behgjet Pacolli, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter