Izvor:
06.08.2018 u 19:09
0

Sramno objašnjenje Ministarstva odbrane Crne Gore: Evo zašto je Mašulović bio na proslavi „Oluje“!

Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, pukovnik Ivan Mašulović, učestvovao je na obeležavanju hrvatskog Dana pobede u Kninu, u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Kako su kazali iz tog vladinog resora, Mašulović nije bio u Kninu da proslavlja "bilo čije pobede ili poraze, niti stradanja bilo kog naroda, kako se to zlonamerno želi insinuirati", prenosi RTCG.

"Ta retorika i smeštanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata devedesetih, ne priliči dvadesetim godinama ovog veka, novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa EU", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane poručuju da je Crna Gora svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

"Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti, i odlučno ide u korak sa razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku, i izgradnji dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti", navodi se u saopštenju, .

Takav odnos, kako je saopšteno, Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i saveznickoj zemlji u NATO, prenosi RTCG.

Iz Ministarstva se navodi da je to pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj, a da su "sve drugo najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali da lamentiraju nad sudbinom poginulih i prognanih, i da politički profitiraju na njihovoj nesreći".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da mu je žao što je na obeležavanju godišnjice hrvatske akcije "Oluja" u Kninu, "na proslavi najvećeg stradanja mog naroda", video – oficira crnogorske vojske.

"Voleo bih da čujem od predstavnika crnogorske države i vojske da kažu čemu su se radovali i čemu su se obradovali kada su bili na toj velikoj proslavi, da kažu kom su se proterivanju obradovali i da nas podsete, ili da podsete sebe, da su oni bili deo te zajedničke države u vreme kada je tih 250.000 ljudi došlo baš u zemlju koju su i oni činili", rekao je Vulin u Novom Sadu.

Povodom prisustva crnogorskog vojnog atašea u Hrvatskoj Ivana Mašulovića, na proslavi "Dana pobede i domovinske zahvalnosti" u Kninu reagovali su predstavnici opozicionih partija u Crnoj Gori.

Taj potez smatraju neodgovornim i bez opravdanja, neprimerenim i nepotrebnim pa zahtevaju opoziv Mašulovica, i pozivaju premijera Duška Markovica da podnese ostaku, navodi RTCG.

tanjug.rs
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore/YT printscreen, HRT/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter