Izvor:
08.08.2018 u 07:16
0

VLADA CRNE GORE: Marković nije obećao da će voditi računa o interesima Srbije! (VIDEO)

Iz Vlade Crne Gore stigao je demanti na navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mu je crnogorski premijer Duško Marković tokom boravka u Beogradu 2017. obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije pred važne i značajne datume.

Kako je kratko saopšteno iz Vlade Crne Gore premijer Duško Marković nije prošle godine ništa obećao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već je samo govorio o unapređenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori.

U tom smislu Marković je, kako se navodi, rekao da će Crna Gora i njegova vlada posebno, biti snažno posvećene očuvanju i unapređenju položaja srpske zajednice, ali i "pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primedbe koje dolaze iz srpske zajednice".

Marković je tada Vučiću preneo da sa njim i sa srpskom vladom žele da iskreno razgovaraju o tim pitanjima, dodajući da za takav dijalog nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke.

– Želim da vas uverim da je srpski jezik i ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i podstičemo poziciju srpske zajednice – preneo je tada Marković srpskom predsedniku i poručio da ukoliko postoje problemi, a on veruje da postoje, ima prostora da se o njima razgovara.

– Spremni smo da zajedno sa vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog interesa – kazao je Marković.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter