Izvor:
28.08.2016 u 03:19
0

HAOS U ULCINJU: Uhapšene dve osobe zbog sumnje da su izazvale POŽAR!

Vatrogasci su spasili preko 50 kuća na brdu Bijela gora u Ulcinju, kojima je pretio jak požar, a lokalni mediji su javili da su uhapšene dve osobe, meštani romskog naselja u Bratici, zbog sumnje da su izazvali požar.

Predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu za RTCG kaže da nema mesta za paniku. Ipak, jak vetar otežava situaciju, pa su i vatrogasci i meštani i dalje u pripravnosti.

U požaru su izgorele dve barake. Policija, kako navodi RTCG, sumnja da je požar izazvalo paljenje guma.

Ulcinjski vatrogasci kažu da situacija sada najviše zavisi od vetra. "Uspeli smo da odbranimo više od 50 kuća. Teren je prilično nepristupačan za vozila, a duva jak zapadni vetar", kazali su iz Službe zaštite za RTCG.

Većina porodica se evakuisala. Kuće na Bijeloj gori su, tvrdi Cungu, trenutno bezbedne. Sada je potrebno sprečiti širenje požara u drugim pravcima, ka maslinjacima i gradskom jezgru.

Vatrogascima iz Ulcinja pomažu kolege iz Bara, Budve, Podgorice, Cetinja, kao i privatne cisterne. Portal Ul-info ranije je javio da je bio aktivan i avion za gašenje požara. Požar je izbio oko 12 sati. Nošen jakim vetrom brzo se proširio do kuća na brdu.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/CTV Vindsor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter