Izvor:
24.09.2018 u 13:31
0

PRVI SNEG PAO U SESEDNOJ DRŽAVI: Zabeleli se Vlašić i Prokoško jezero! Jahorina i Bjelašnica pod belim pokrivačem!

Prvog dana ove poslednje septembarske nedelje na Prokoškom jezeru pao je i sneg, čija je visina oko 5 centimetara.

Kako je kazao Bule Bureković, jedan od meštana koji borave na ovom biseru prirode, gorskom oku, sneg je počeo da padati pre podne i do sada ga ima oko 5 centimetara, ali i dalje pada!

Prokoško jezero se nalazi na 1.636 metara nadmorske visine i udaljeno je od Fojnice 23 kilometra. Meštani kažu da tamo ima gostiju koje je sneg iznenadio, baš kao i meštane, pogotovo one koji su tamo sa stokom još od početka maja.

Kako je kazao Bureković, danas su sterali stoku s okolnih brda i čekaju da je vrate nazad u sela. Magla je gusta, pada kiša sa snegom i dosta je hladno.

Istovremeno sneg promiče na Bjelašnici i Jahorini, dok na Vlašiću intenzivno pada i već je formirao prekrivač.

Kurir
Foto: Avaz,ba/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter