Izvor:
26.09.2018 u 05:31
0

DODIK: Svi u BiH moraju da se odreknu usluga stranaca!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da svi u BiH moraju da se odreknu usluga stranaca koji su zemlju doveli u poziciju da ne može da ide dalje.

"Moram da porucim svima u BiH da se okanu stranaca i da pokušamo napraviti naš dogovor o mogućoj BiH, o onoj koja bi mogla da funkcioniše, a ne ona koja bi bila vežbalište za razne međunarodne mešetare, od Pedija Ešdauna, Volfganga Petriča i mnogih danas znanih i neznanih", rekao je Dodik novinarima u Srebrenici.

On je istakao da se stranci, otkako su došli na ove prostore, mešaju u sve.

"Oni ne prestaju da se mešaju, oni su sve i zamešali, tako da naprosto ne znate kako da to tretirate, osim kao suberzivnu delatnost za naš mir i stabilnost", rekao je Dodik.

On je naveo da je sada došlo vreme da se javno govori o toj umešanosti.

"Hoću da potvrdim da i imam saznanja o tome šta stranci rade ovde. Oni unose direktno novac medijima i mi znamo kome ga daju. I da ne bude da ja izmišljam, i ljudi iz SDS-a pričaju da su dobili novac od odredenih ambasada za izbornu kampanju, pa su se neki čak i nama žalili da nisu dobili sve što im je obećano", rekao je Dodik.

On je istakao da takva vrsta mešanja apsolutno ne dolazi u obzir.

"Mi cemo napasti svaku vrstu mešanja, mi hoćemo ovde slobodu, ovo je prostor koji pripada ljudima koji žive ovde – i Bošnjacima i Hrvatima i Srbima. Mi hoćemo slobodu i oni koji hoće da nam je uzmu nisu nam prijatelji", rekao je Dodik.

On je kao primjer mešanja stranaca naveo slučaj britanskih obaveštajaca.

"Od onih 40 britanskih specijalaca, pa do nekih drugih aktivnosti, do uplitanja ambasada i njihovih ljudi, do Morin Kormak koja ide po opštinama i pokušava da natera ljude da glasaju za SDS. To je potpuni bezobrazluk imajući u vidu da i Donald Tramp kao predsednik Amerike kaže da se njihova vlada neće mešati u unutrašnje stvari drugih zemalja. Mi vidimo da hoće, ovi njihovi ostaci su umešani u sve i oni imaju ovde svoje favorite", rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter