Izvor:
06.10.2018 u 13:06
0

Crnogorski režim sprema spisak nepoželjnih Srba: Na crnoj listi i patrijarh SPC Irinej!

Crnogorski list "Dnevne novine" u vikend izdanju pišu da zvanična Podgorica sprema spisak osoba iz Srbije kojima će zabraniti ulazak u zemlju.

"Biće zabranjen ulazak u Crnu Gori svima koji je blate" naslov je teksta u kom se navodi da je među tim imenima i patrijarh srpski Irinej.

List navodi da su sve učestaliji napadi na Crnu Goru koji dolaze iz Srbije. Na jednoj strani je, kako se piše, zvanična Srbija koju predstavlja predsednik Vučić, a na drugoj brojni pojedinci, mediji, analitičari, istoričari i predstavnici crkvenih krugova. Iako za sada nema zvaničnih reakcija iz Podgorice, sve se to, kako navodi list, vidi i beleži.

Izvori tog lista dalje navode da je već napravljen spisak osoba kojima će u najskorijem vremenskom periodu biti zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Na toj listi su, navodno, istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici nekih tabloida ali i jedan "poznati TV voditelj".

Kao oni koji nisu odoleli blaćenju Crne Gore navode se i TV Pink, ali i TV Prva zbog priloga o plakatima koji su se pojavili u Crnoj Gori "Nikad više 1918.", kao i gostovanja istoričara Čedomira Antića u emisji TV Prva.

Na listi se našao i sam patrijarh SPC Irinej zbog, kako se navodi u tekstu, "skandalozne izjave da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo pod NDH i osmanlijama".

Hajka koja kreće iz Srbije, kako se tumači, dolazi iz dva razloga: što se tako u Srbiji skreće pažnja s pitanja rešavanja problema Kosova, kao i zbog toga što se približava obeležavanje 100.godišnjice Podgoričke skupštine.

b92.net
Foto: pixabay.com, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter