Izvor:
19.10.2018 u 20:51
0

UTOPILE SE SESTRE: Jedna dobila srčani udar u moru, druga nije uspela da je spase!

Dve žene u pedesetim godinama, koje su u sredu i četvrtak kod hrvatskog ostrva Ugljana izvučene mrtve iz mora, preminule su usled utapanja.

Iz tužilaštva u Zadru kažu da je jedna sestra dok je plivala u moru imala srčani udar zbog kojeg se utopila. Druga sestra je pokušala da joj pomogne, ali nije uspela. To ju je, kako navode, nagnalo na samoubistvo.

Navodno je za gornji deo tela zavezala torbu u koju je stavila kamenje i potom je glavom zaronila u more,

– Teško je poverovati da su se utopile, i to baš obe, jer su bile dobre plivačice. Mora da im se dogodilo nešto strašno – ispričale su komšije sestara Marice (58) i Miroslave (52) Vučko iz Osijeka.

Porodica Vučko godinama je imala vikendicu u Ždrelcu na Pašmanu. Komšije kažu da su sestre svake godine odlazile u tu vikendicu i tamo provodile više nedelja. Tako je i ove godine Marica odlučila da ide na more, ali i da povede sa sobom mlađu sestru Miroslavu.

– Proteklih godina baš nisu imale sreće. Otac Mirko umro je 2014., a mama Dragica pre godinu dana. Marica i Miroslava živele su s njima u kući jer se nisu udavale i nisu imale dece. Obe su bile visoko obrazovanje i radile su. Miroslava je imala čak dva fakulteta. Marica je ove godine otišla u penziju. Bila je zabrinuta za Miroslavu, koju je mamina smrt jako pogodila. Obe su bile jako drage i pristojne žene – ispričala je komšinica.

Kuća je sablasno pusta, roletne na prozorima su spuštene, poštanski sandučić nakrcan poštom. Na zvuk zvona nitko ne odgovara. U istoj ulici, desetak kuća dalje, sa svojom porodicom živi i treća sestra koja nije želela razgovarati o strašnoj porodičnoj tragediji.

Sestre su najverovatnije otišle na kupanje na Ugljan. Na plitkoj peščanoj plaži Sabuša pronađeni su njihova odeća i peškiri. Oba tela su bila u stanju teškog raspadanja, ali tragove nasilne smrti policajci nisu pronašli.

– Obdukcijom je utvrđeno da je njihova smrt nastupila utapanjem u moru u predelu rta Karantun na Ugljanu. – rekao je Elis Žodan, policijski portparol u Zadru.

Kanal između Ugljana i Pašmana je vrlo prometan i pun jakih morskih struja.

– Struje su tamo jake i protežu se skroz do ostrvceta Karantuna i Karantunića. Moguće je da je jedna pala u more, a druga pokušala da joj pomogne, pa su obe stradale. More je opasno, pogotovo ako su struje jake – rekla je jedna meštanka Ždrelca.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter