Izvor:
24.10.2018 u 13:34
0

ZAEV: Makedonija će biti članica dve najveće sile na svetu – NATO i EU!

Makedonski premijer, Zoran Zaev, izjavio je da ustavne promene u toj bivšoj jugoslovenskoj republici još nisu završene, da su uspešno završene neke važne faze tog procesa, te da je uveen da će Makedonija ubrzo postati članica NATO i otvoriti pregovore o ulasku u EU.

– Time se šalje jasna poruka svetu da je, nakon decenija sukobljavanja u regionu Zapadnog Balkana, put ka stabilnosti i napretku realan i očigledan. Poslanici Sobranja stvarali su prošle sedmice istoriju, na kojoj će im čestitati buduće generacije – rekao je Zaev u intervjuu.

Za Prespanski sporazum, Zaev kaže da je reč o dogovoru Makedonije i Grčke kojim se rešava pitanje imena njegove zemlje koja bi ubuduće, ako sporazum bude usvojen, zvat Republika Severna Makedonija.

– Dogovor s Grčkom uslov je da Makedonija postane članica NATO-a i pristupi Evropskoj uniji. Ukoliko se dogovoreno realizuje, već do polovine naredne godine ona će biti 31. članica zapadnog vojnog saveza. Istovremeno bi se otvorili pregovori o ulasku u EU – kazao je Zaev.

Makedonski premijer kaže da će Makedonija biti član dve najjače organizacije na svetu – NATO-a i EU – njihov punopravni član kao nezavisna i ponosna država.

– Ovom istorijskom odlukom naš ulazak u te dve institucije biće bitno ubrzan, a ishod je sasvim jasan – rekao je Zaev.

Izvor: Blic.rs
Foto: Facebook/zoran zaev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter