Izvor:
26.10.2018 u 13:51
0

Prijava protiv HRT-a zbog promocije filma o Jasenovcu!

U prijavi je navedeno da je Sedlar svojom slikom o logoru Jasenovac u Drugom svetskome ratu javno "poricao i znatno umanjio kazneno delo genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnog zločina, pre svega prema pripadnicima srpske nacionalnosti".

Ističe se da se Sedlar "služio zamenom teza, lažnim argumentima, falsifikatima, prećutkivanjem istorijskih činjenica, na način koji može da podstakne nasilje ili mržnju protiv pripadnika te grupe".

U jučerašnjoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" na HRT-u predstavljen je Festival domoljubnog filma ''''Gordan Lederer'''', a voditeljka je reklamirala knjigu i film "Mit o Jasenovcu", kao i film Jakova Sedlara "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918–2018".

Hrvatski portal Indeks je, uz ocenu ''skandalozno'' preneo vest o tome navodeći da knjiga "Mit o Jasenovcu" relativizuje fašizam, umanjuje broj žrtava logora i pokazuje simpatije prema ustaškom pokretu i NDH.

Indeks je o celom slučaju poslao pitanje HRT-u koji je u svom odgovoru naveo da ''''ni na koji način nije kreirao sadžaj ovog, kao što ne kreira ni sadržaje drugih filmskih i ostalih festivala.

tanjug.rs
Foto: Facebook/eugen jakovcic, twitter/zoran pehar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter