Izvor:
19.11.2018 u 15:56
0

DODIK POLOŽIO ZAKLETVU I OBEĆAO: Kao član Predsedništva BIH nikada neću glasati za nešto što je na štetu Srbije! Srbija je naš stariji brat!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik položio je svečanu zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U svom prvom obraćanju nakon svečanog polaganja zakletve, Dodik je istakao da otpočinjanjem mandata člana Predsedništva BIH, ne napušta Republiku Srpsku, već "samo menja radno mesto" sa kojeg će nastaviti da se zalaže za očuvanje RS.

– Nijedna moja odluka neće biti bez konsultacije sa institucijama RS, jer je to prirodno. Zato sam i smatrao da svoju zakletvu treba da položim ovde, pred predstavnicima naroda koji me je izabrao – rekao je Dodik.

Na početku, Dodik je istakao i da je ponosan na posao koji je u prethodna dva mandata na poziciji predsednika RS obavio, a to je uspeh u zaštiti i očuvanju Republike Srpske.

Dodik je ponovio da će se zalagati za ukidanje institucije visokog predstavnika sa čije pozicije su neretko nasilno nametane odluke koje su bile protivne Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Navodeći primer Ustavnog suda, Dodik je istakao da je to jedan od dokaza da je BIH okupirana iznutra.

– O ustavnim pitanjima odlučuju stranci.

Dodik je istakao i da će mu bolji život građana biti jedan od prioriteta u obavljanju nove funkcije.

– Verujem da su politike rata i sukoba daleko iza nas, i da bi trebalo svi zajedno da se okrenemo ključnim pitanjima kao što je bolji životni standard – istakao je Dodik.

Govoreći o odnosu prema Srbiji, Dodik je istakao da sa njom Srpska "ima bratski odnos koji ostaje prioritet".

– Srbija je naš stariji brat. Kao član Predsedništva BIH, nikada neću glasati za bilo koju odluku koja bi išla na štetu Srbije – rekao je Dodik.

Kurir
Foto: Facebook/Prontskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter