Izvor:
13.02.2019 u 11:55
0

SKOPLJE I ATINA INFORMISALI GUTEREŠA: Stupio na snagu Prespanski sporazum!

Skoplje i Atina su informisali generalnog sekretara OUN Antonija Gutereša da je stupio na snagu Prespanski sporazum i novo ime države Republika Severna Makedonija, prenosi MIA.

Skoplje i Atina su poslali zajedničko pismo generalnom sekretaru OUN Antoniju Guterešu u kome ga informišu da je stupio na snagu Prespanski sporazum koji reguliše sve sporove između Grčke i Severne Makedonije, uključujući i novo ustavno ime.

Time je, kako se navodi, prestao da važi Privremeni sporazum između ove dve države iz 1995.

Iz makedonskog Ministarstva spoljnih poslova kažu da će o novom imenu države uskoro biti informisani Sekretarijat OUN, države-članice, države-posmatrače OUN, kao i sve druge međunarodne organizacije.

Nakon prijema diplomatske note od Atine, kojom grčki vlasti potvrđuju da je grčki parlament ratifikovao Prespanski sporazum i Protokol o pristupanju Makedonije u NATO, vlasti u Skoplju juče su saopštile da je oficijalno počela primena novog ustavnog imena Republika Severna Makedonija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter