Izvor:
30.09.2016 u 13:30
0

PRESUDA MONSTRUMU IZ BOSNE: Doživotna za ubistva u Gracu!

Alen Rizvanović, poreklom iz Bosne i Hercegovine, koji je 20. juna 2015. godine svojim džipom usmrtio tri lica i povredio pedesetak ljudi u centru austrijskog grada Graca, osuđen je večeras na doživotnu zatvorsku kaznu. Porota Krivičnog suda u Gracu je jednoglasno ocenila da je kriv za ubistvo tri osobe i 108-struki pokušaj ubistva.

Takođe su došli do zaključka da je on uračunljiv, iako je dva od tri psihijatra tvrdilo da je neuračunljiv, ali su konstatovali da treba da bude smešten u ustanovu za psihički obolele prestupnike.

Centralno pitanje za porotu je bilo da li je Rizvanović uračunljiv, pošto se, kako je konstatovao tužilac Rudolf Fauler, ne može pobiti da je on sa 80 kilometara na sat ujurio u pešačku zonu. Rizvanović je tokom svog zločina ubio jednog 28-ogodišnjaka, jednog četvorogodišnjeg dečaka i jednu 53-ogodišnju ženu, a više od 50 lica povredio.

Tri psihijatra su saslušana, od kojih su dva rekla da Rizvanović pati od „paranoidne šizofrenije“, ali je jedan kazao da je bio uračunljiv, međutim, da je i dalje veoma opasna osoba, koja je dobro znala šta čini i da je sve planirao.

Tanjug
Foto: AFP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter