Izvor:
03.10.2016 u 03:29
0

ORBAN ZADOVOLJAN REFERENDUMOM: „Evropska unija nas ne može prisiliti da primimo migrante!“

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je večeras da će parlamentu da predloži amandman na ustav u vezi sa ishodom referenduma o migrantskim kvotama, kako bi "zacementirao volju naroda u ustavu" i poručio da EU ne može da prisili njegovu zemlju da primi migrante. Orban je naveo da u EU moraju da uzmu u obzir rezultate glasanja.

Orban je rezultat referenduma nazvao izvanrednim, ističući da je broj onih koji su glasali za odbacivanje migrantskih kvota premašio broj onih koji su glasali za ulazak Mađarske u EU 2004. godine.

Na referendumu o članstvu Mađarske u EU, za ulazak u blok glasalo je 3.056.000 ljudi, a sada je 3.204.000 osoba reklo "ne" na referendumu, kazao je Orban.

Komentarišući rezultate, Orban je rekao da će "ovo oružje biti dovoljno jako i u Briselu", navela je agencija MTI.

Rojters je preneo da će Orban podneti amandman kojim će rezultate referenduma pretočiti u zakon.

Na osnovu 94,8 odsto prebrojanih glasova, referendum u Mađarskoj nije uspeo jer je na njega izašlo manje od 50 odsto birača, ali se 98,2 odsto izašlih izjasnilo protiv obavezujućih kvota EU za prihvat migranata, što funkcioneri vladajuće stranke i vlade ipak tumače kao pobedu.

Tanjug
Foto: Facebook/orbanviktor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter