Izvor:
06.05.2019 u 13:53
0

SLOVENIJA: Policijski službenici zabeležili više od 140 ilegalnih prelazaka granice u proteklih nedelju dana!

Policijski službenici Ljubljane, Kopera i Novog Mesta zabeležili su više od 140 ilegalnih prelazaka granice u proteklih nedelju dana.

U Novom Mestu 27 stranaca je ilegalno prešlo granicu sa Hrvatskom, a radi se o 16 državljana Alžira, pet Sirijaca i državljanima Irana, Iraka, Maroka, Egipta, Tunisa i Libije i oni su procesuirani.

Još dva stranca otkrivena su na graničnom prelazu Dobova tokom kontrole voza koji je prevozio žitarice iz Srbije.

Migranti su pokušali da pređu granicu Slovenije skrivajući se u šasiji vagona, a najveći broj migranata koji su pokušali da pređu granicu zabeležen je u Koperu gde je zabeleženo 64 ilegalna prelaska.

Kako se navodi, radi se uglavnom o migrantima sa Bliskog istoka.

Od svih 140 i više ilegalnih migranata, njih 15 je tražilo međunarodnu zaštitu, osam se vratilo u Hrvatsku, dok još 37 treba da se vrati.

Dodaje se i da su uhapšeni jedan Pakistanac i jedan Italijan koji su pokušali da prokrijumčare u Sloveniju 10, odnosno 16 migranata.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter