Izvor:
09.05.2019 u 14:31
0

TRAJEKT ZAGLAVLJEN 19 SATI KOD HRVATSKE: Putnici ne mare, zabavljaju se bolje nego ikad! (VIDEO)

Putnički brod italijanske kompanije SNAV koji plovi na liniji Ankona-Split pokvario se nedaleko od Žirja. Na brodu je oko 200 putnika i 92 člana posade.

Blizu Kornata otkazao mu je jedan od motora.

– Pokvario se pogonski motor i u toku je tegljenje na sigurno. Putnici su upoznati sa svim, nisu ugroženi. Uredno im je poslužen doručak, a dobiće i ručak. Nakon toga očekujemo da će sve biti rešeno i da će brod u popodnevnim satima biti u Splitu. Naš je brod siguran i ovo je vanredna situacija, ranije nismo imali takvih kvarova – poručili su iz Snava.

Na brodu je oko 250 putnika i 50 automobila. Isplovio je sinoć u 20.30 sati prema Splitu. Spasavanje trajekta preuzeo je Centar za traganje i spasavanje na moru u Rijeci.

Putnica Jelena Bura ispričala je da nema panike, da su putnici u salonima i da je jedini problem što duva jugo.

– Dosta nas ljulja, evo ja sam upravo popila tabletu protiv mučnine – rekla je.

Trajekt i dalje pluta na lokaciji 10 milja jugozapadno od Kornata. Brzina mu je trenutno 2,6 čvorova. Valovi valjaju brod pa situacija nije ugodna, ali nema povređenih.

Šibenčanka Tona Komarica kaže da je na brodu 58 Hrvata, većinom Šibenčana, nešto Splićana i još nekoliko Hrvata u posadi dok su ostali, njih više od 200, Italijani i to najviše turisti koji su krenuli prema Međugorju.

Evo sada u 14.20 sati još plovimo, a da ne znamo gde, odnosno, još nas nosi i niko nije uspeo da dođe po nas. Kao što čujete preko telefona, svira muzika, plešemo i zabavljamo se. Naravno da je ovo neočekivano, ali se ne damo i nadamo se da će sve dobro završiti kada se ovi veliki talasi spuste. Pravo da vam kažem, ne znamo gde smo, a čini se da ni oni koji će nas otegliti, a kako čujemo krenuo je brod iz Zadra, ne znaju hoće li s nama u Zadar ili Split", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

Kaže da su još 2. maja krenuli preko Ankone do Napulja, pa u Palermo gde su bili tri dana, dobro su se zabavljali na Siciliji, a sada su se vraćali za Hrvatsku.

Kurir.rs/24sata.hr/
Foto: Youtube/Facebook (Jelena Bura)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter