Izvor:
18.05.2019 u 13:17
0

AFERA HAJNC KRISTIJANA ŠTRAHEA: Ugrožena vlada u pokrajini Burgenland!

Usled afere oko Hajnc Kristijana Štrahea ugrožena je i vlada u pokrajini Burgenland gde vladaju zajedno Socijaldemokatska partija (SPO) i slobodarci.

Predsednik pokrajine Hans Peter Doskocil (SPO) rekao je danas da je koalicija SPO-FPO "više nego opterećena“ dogadjajima na saveznom nivou.

Najavio je da će u ponedeljak biti održana sednica koalicionog odbora, nakon čega će biti saopšteni dalji koraci.

Nisu samo događaji sa Ibice koje opterećuju vladu, već i izjava Gotfrida Kisla, neonaciste koji je govorio o bliskosti Štrahea tim krugovima.

Takvi događaji se ne smeju događati, ne smeju se prihvatiti i ne može se jednostavno tako preći na dnevni red – istakao je on.

Rekao je da je održana sednica predsedništva SPO i da je dogovoreno da se mora analizirati koalicija. Austrijski vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe podneo je danas ostavku političke funkcije zbog video snimaka koji su se preko nemačkih medija pojavili sinoć u medijima, a na kojima se kako FPO nudi navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera državne poslove za finansijsku podršku njegove stranke u julu 2017.godine.

U prisustvu članova vlade iz redova FPO, Štrahe je danas održao vanrednu konferenciju za štampu, posle razgovora sa kancelarom Sebastijanom Kurcom i preneo da je šefu vlade ponudio svoju ostavku na mesto vicekancelasra, koju je ovaj i prihvatio.

Izvor: B92
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter