Izvor:
27.05.2019 u 09:29
0

SARAJEVO ĆE IMATI PRVI KREMATORIJUM U BiH: Do sada kremirali u Novom Sadu!

U BiH trenutno ne postoji nijedan krematorijum, pa se tela preminulih kremiraju u inostranstvu, ali bi od naredne godine na groblju "Vlakovo" u Sarajevu trebalo da bude završen i stavljen u funkciju prvi krematorijum u BiH.

To je potvrdio je Asmir Hodžić, izvršni direktor KJKP "Pokop" Sarajevo, koji je kazao da osim ovog krematorijuma postoje još dva objekta u BiH za tu namenu – na groblju u Visokom i Novom groblju u Banjaluci, međutim u njih nikada nije instalirana oprema za kremaciju.

On je rekao da postoji mnogo zainteresovanih i da kremacije trenutno nisu skupe, ali je skup trošak transporta u druge zemlje, jer to u BiH ne postoji.

– Sada kremiramo tela preminulih najviše u Novom Sadu, što nam je drastično jeftinije od Zagreba, pa nas u Novom Sadu sa transportom i kremacijom ukupno sve izađe otprilike oko 1.500-2.000 konvertibilnih maraka (750-1.000 evra) – naveo je Hodžić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter