Izvor:
31.05.2019 u 17:19
0

PAPA FRANJA U RUMUNIJI: „Moramo da pomognemo jedni drugima da se ne prepustimo zavodljivosti kulture mržnje!“

Papa Franja sastao se danas sa rumunskim patrijarhom Danijelom i članovima Sinoda Rumunske pravoslavne crkve u patrijaršiji u Bukureštu kojima je poručio da je u tu zemlju došao kao bratski hodočasnik.

Papa je upozorio da je globalizacija doprinela iskorenjivanju ljudskih vrednosti i poručio da ljudi ne smeju da se prepuste zavodljivosti kulture mržnje i individualizma.

Moramo da pomognemo jedni drugima da se ne prepustimo zavodljivosti kulture mržnje i individualizma koja nije tako ideološka kao što je bila u vreme progona ateista, ali je ubedljivija i ne manje materijalistička – rekao je papa.

On je podsetio da je pre 20 godina Rumuniju posetio i papa Jovan Pavle II i dodao da sećanje na zajedničke korake ohrabruje na putu ka budućnosti.

Treba da slušamo zajedno Gospoda, naročito u ovim vremenima gde su svetski putevi doveli do brzih društvenih i kulturnih promena – rekao je papa Franja.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/latimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter