Izvor:
02.06.2019 u 08:40
0

NEVOLJE KOD KOMŠIJA: U Tuzli proglašeno stanje elementarne nepogode od poplava!

U Tuzli je proglašeno stanje elementarne nepogode od poplava nakon što je obilna kiša na ovom podrucju uzrokovala izlivanje bujicnih voda i aktiviranje klizišta, što je ugrozilo oko 50 objekata i pricinilo veliku materijalnu štetu.

Gradski štab Civilne zaštite je na vanrednoj sjednici konstatovao da je izlivanje vodotoka uzrokovalo veliku materijalnu štetu pri cemu je prekinut deo vodovodne mreže, oštećeni pojedini mostovi i putevi.

"Aktivirano je desetak klizišta, a zbog najave novih kišnih padavina u narednim danima realno je ocekivati i druga klizišta", naveli su u Civilnoj zaštiti.

Iz Civilne zaštite podsecaju da se, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kišne padavine ocekuju još najmanje pet narednih dana, odnosno do petka, 7. juna, navedeno je na portalu grada Tuzla.

Jedan od zakljucaka Gradskog štaba Civilne zaštite je da se odmah pristupi cišcenju vodotoka, popravci oštecenih mostova, puteva i druge infrastrukture, da se pristupi sanaciji odrona i klizišta, kao i da se nastavi sa svim drugim aktivnostima na otklanjanju posledica.

Reka Jala izlila se juče usled obilnih padavina i napravila probleme u Tuzli i u Mesnoj zajednici Simin Han, dok je velika kiša uzrokovala izlivanje potoka na podrucju naselja Lipnica.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Hrvatska Gorska Služba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter