Izvor:
10.06.2019 u 16:47
0

BIH: Pojačan priliv migranata, najviše iz Pakistana!

U poslednjih 10 dana pojačan je priliv ilegalnih migranata u BiH, a od početka godine zabeleženo je više od 9.000 ilegalnih ulazaka u zemlju, najviše državljana Pakistana.

To je danas objavio Savet ministara BiH, a vlasti Unsko-sanske županije najavile su vanredne mere ograničavanja kretanja migranata.

Savet ministara BiH je usvojio izveštaj o stanju migracija u kom se navodi da je povećan priliv migranata i da je Službi za poslove sa strancima prijavljen 9.081 nezakoniti migrant.

Najviše migranata dolazi iz Pakistana (36,3 odsto), zatim Bangladeša (9,2 odsto), Iraka (8,8 odsto), Sirije (8,7 odsto) i Avganistana (7,5 odsto). Taj se trend povećao u zadnjih desetak dana kada su Službi prijavljena 743 nezakonita migranta.

U ponedeljak je i vlada Unsko-sanske županije odlučila da u privremenim migracijskim centrima zbog narušenog bezbednosnog stanja uvede stroži kućni red.

To podrazumeva ograničeno kretanje migranata i izmeštanje jednoga broja osoba koji nemaju smeštaj, na novu lokaciju na Vučjaku, a čemu su se u nekoliko navrata usprotivili Hrvati koji žive u nekoliko bihaćkih sela.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter