Izvor:
11.06.2019 u 11:25
0

DODIK: Hteli su vojsku na granici, odbio sam!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je na sednici Predsedništva traženo da se zbog priliva migranata vojska rasporedi na granici prema Srbiji i Crnoj Gori, ali da je on to odbio.

– Sednica je završena bez bilo kakve odluke – rekao je Dodik novinarima nakon sednice.

On je dodao da je odbio taj predlog jer to nije nadležnost vojske.

– Odbijena je i odluka za raspoređivanje Frontexa što znači da bi granica prema Hrvatskoj bila još tvrđa. Jedna mazohistička odluka jer bi samo povećala probleme krize. Imamo neefikasan i sterilan Savet ministara. U skladu s Poslovnikom nije podržan zaključak i to ostaje za sledeću sednicu – objasnio je Dodik.

Kako je rekao, odbio je i zaključak o raspoređivanju centara za smeštaj migranata po celoj BiH.

– Džaferović je predložio da se donese zaključak koji podrazumeva da se centri za smeštaj migranata rasporede po celoj Bosni i Hercegovini. Na prostoru Republike Srpske neće se pratiti migrantski centri, jer Republika Srpska ne treba biti kolateralna priča u tom pogledu – rekao je Dodik i dodao da je problem s migrantima serviran nižim nivoima vlasti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter