DŽAFEROVIĆ: Dodik odbio da se teret krize rasporedi na BiH!

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da je na sednici Predsedništva predložio da se teret migrantske krize rasporedi na celu Bosnu i Hercegovinu i da nije korektno što predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik to nije prihvatio. 

Dodik je nakon sednice Predsedništva rekao da uvođenje vojske duž granice ne bi bilo protivzakonito, kao i to da se u zaštitu granica uključe i druge državne agencije, uključujući i vojsku, i da je potrebno da se tehnički osposobi Granična policija BiH.

- Nisam za to da se u BiH postavljaju bilo kakve tehničke prepreke. To je put da se zaštitimo od ilegalnih migranata. Migranti treba da budu raspoređeni u celoj BiH. Teret migrantske krize se mora rasporediti na celu BiH. Nije u redu da se teret podeli na dva ili tri kantona - kazao je Džaferović.

Prema njegovim rečima, on je predložio zaključak da se takva odluka donese i da se lakše podnese migrantska kriza, ali je Dodik to odbio.

- Mislim da je Komšić poudio jednu odluku koja je u skladu sa zakonom. Navodi se angažman vojske koja ne može da upotrebljava oružje. To bi jednostavno bila pomoć Graničnoj policiji BiH. Granična policija je jedina nadležna, ali upotreba Oružanih snaga ne bi bila protivna zakonu - rekao je Džaferović.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro