22°C

Beograd

KOLINDA: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila, jer otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se "Srbija normalizuje kao država".

- Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2 - kaže ona.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

- Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli - rekla je Grabar Kitarović i dodala da veruje da je Vučić, za dokumenta koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, "mislio da su uredni".

- Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni - rekla je Grabar Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar