Izvor:
14.06.2019 u 10:46
0

HITNA SEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTIEN BIH: Prekinuta zbog nepostojanja entitetske većine!

Hitna sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas zbog nepostojanja entitetske većine za usvajanje dnevnog reda.

Na glasanju o dnevnom redu, 24 poslanika glasala su za usvajanje, troje je bilo protiv, a dva poslanika su bila uzdržana.

Zbog nepostojanja entitetske većine iz RS-a za usvajanje dnevnog reda, prekinuta je sednica državnog organa zakonodavne vlasti.

Od ukupno 29 prisutnih, 24 je glasalo za, troje protiv, dvoje je suzdržano. Postoji opšta, ali ne postoji entitetska većina. Mi nemamo trećeg člana Kolegijuma za usaglašavanje, stoga moram sa žaljenjem konstatovati da u ovom trenutku nismo usvojili dnevni red druge hitne sednice Predstavničkog doma i ide na usaglašavanje kada se za to stvore pretpostavke – rekla je predsedavajuća Borjana Krišto.

Entitetske većine nije bilo zbog toga što SNSD, DNS, SP i Ujedinjena Srpska, kao i zastupnik SDS-a Mirko Šarović nisu prisustvovali današnjem zasedanju.

Još nije poznato kada će sednica na kojoj treba biti govora o stanju u bosanskohercegovačkom pravosuđu i migrantskoj krizi biti nastavljena.

Kolegijum Predstavničkog doma PSBiH trebalo bi da zaseda u sredu.

Tokom diskusije o dnevnom redu, HDZ BiH se zalagao za to da se informacija o stanju u pravosuđu skine s dnevnog reda.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH od dana konstituisanja posle izbora nije održao nijednu sednicu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter