BANJALUKA: Večeras svečano otvoren novi most na mestu nekadašnjeg Zelenog mosta!

 

U prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i Banjaluke u tom gradu je, uz vatromet i slavlje, večeras svečano otvoren novi most na mestu nekadašnjeg Zelenog mosta, koji će znatno rasteretiti saobraćaj u tom delu grada. 

Most je dug 80, a širok 14 metara i povezuje istočni i zapadni tranzit. 

Novi most je nedavno uspešno prošao test opterećenja. Tokom testa, na mostu su se u isto vreme na takozvanim najkritičnijim tačkama našla četiri kamiona sa ukupnim teretom od 120 tona.

- Zajedno smo radili svih ovih ovih godina da Banaluka izgleda na ponos svih nas. Pravimo lep grad po meri našeg naroda i naše kulture i za sve ljude koji žive u ovom gradu - rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik obraćajući se prisutnim građanima.

Dodik je rekao da j radeći u politici naučio da vredi samo ono što, kako je rekao, ostavite iza sebe, a ovaj most je nešto što će ostati Banjalučanima.

Istakao je da je dogovorio sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem da se ovaj most zove "Banjaluka most".

- Nadam se da će to tako i biti. Zahvaljujem upravi Grada i svim ljudima koji su omogućili da ovaj most bude napravnjen na zadovoljstvo svih nas - poručio je Dodik.

Radojčić je rekao da se Banjaluka gradi s ponosom, uz napomenu da je simbolika u današnjem datumu - 14. juna je prvi put pre 62 godine izdata prva građevinska dozvola.

Banjaluka, istakao je, ovom mostom dobija pravu poveznicu istočnog i zapadnog tranzita.

- U naredne tri godine završavamo ove projekte i ulazimo u nove radove i gradimo nove mostove, među kojima je i novi Gradski most za koji se nadam da ćemo početi da ga gradimo naredne godine. Čitav naš život je hvatanje druge obale - poručio je gradonačelnik citirajući nobelovca Andrića.

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: Instagram/woman_inthemirror

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro