MOSTAR:Saborna crkva Sv. Trojice proslavila slavu Trojčindan!

 

  Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru proslavila je svoju slavu Trojčindan, a svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, uz prisustvo brojnih javnih ličnosti, prenosi klix.ba.

Navodi se da je vladika u besedi poručio vernicima da ljube jedni druge kako je Hrist ljubio ljude, a podsetio je i na reči svetog apostola Pavla da ljubav izgrađuje.

On je poručio vernicima da grade međusobno poverenje, kao i da duboko veruje da će zadržati međusobnu ljubav i poverenje i među njima i među narodima i verama koje ih okružuju. 

- Onda će ovaj Hram zaista biti hram Boga ljubavi. Ako se ne voli, bez obzira koliko će on biti lep, biće samo prazna ljuštura, neće imati finoću - zaključio je vladika.

Navodi se da je slavi prisustvovao veliki broj vernika i predstavnika vlasti sa svih nivoa među kojima i poslanik u Poslaničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac, načelnici Nevesinja i Istočnog Mostara Milenko Avdalović i Božo Sjeran, predsednik Skupštine Trebinja Dragoslav Banjak. 

Takođe, ministar MUP Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda, glavna savetnica Grada Mostara Radmila Komadina, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč, bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević, fudbalska legenda Duško Bajević, kao i predstavnici Katoličke crkve i Islamske zajednice.
 

 

Izvor:Tanjug
Foto: Facebook/printscreen/Stari Mostar

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro