Izvor:
18.06.2019 u 16:51
0

MOSTAR: Već deveti dan protesti!

Grupa meštana severnog dela Mostara već devet dana blokira mostarsku deponiju "Uborak" zbog čega gradu preti ekološka katastrofa.

Predstavnik nezadovoljnih građana Nijaz Hodžić izjavio je da su jutros pred deponiju stigli policija i komunalna vozila sa smećem, kako bi razgovarali o blokadi.

– Rekli smo da ostajemo pred deponijom dok se ne reši ova situacija. Ovo su mirni protesti i mi nikud ne idemo – rekao je Hodžić.

Prema njegovim rečima, pred deponiju je došlo i nekoliko komunalnih vozila za odvoz smeća, ali im građani nisu dozvolili ulazak dok ne dobiju obećanje od gradske vlasti da će deponija u narednih godinu dana biti zatvorena i premeštena na neku drugu lokaciju.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predstavnici meštana održali su par sastanaka na kojima nisu postigli nikakav konkretan dogovor, a meštani više ne pristaju na usmeni dogovor već žele konkretne datume o zatvaranju deponije.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić podsetio je kako je deponija napravljena 60-ih godina prošlog veka, kada je tamo bila vojna fabrika hemijskog oružja, kao i da u to vreme na tom mestu nije bilo mnogo stanovnika.

– Mi smo te domicilne stanovnike isplatili, a ovi što su se kasnije naselili gradili su bespravno i sada ispada da su oni stariji od deponije koja je tu od 60-ih godina prošlog veka – rekao je Bešlić i dodao da su deponije u nadležnosti FBiH.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter