Izvor:
25.06.2019 u 10:23
0

REPUBLIKA SRPSKA DOBIJA ŽANDARMERIJU : Ministarstvo unutrašnjih poslova je odlučilo da reorganizuje svoje interventne snage!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske odlučilo je da ne uvede rezervni sastav policije u ovom bosnasko-hercegovačkom entitetu, saopšteno je iz MUP-a RS.

S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban duži vremenski period i sredstva u smislu sprovođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vreme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini RS, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije, saopšteno je iz MUP-a RS.

U budućem periodu, Ministarstvo unutrašnjih poslova će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova je odlučilo da reorganizuje svoje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbednosne izazove sa kojima se suočavamo u Republici Srpskoj, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcionisanja, Jedinice za podršku promeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP-a, prevashodno mlađim policajcima koji su policijsko obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji, piše u saopštenju za javnost.

MUP RS smatra da na ovaj način Ministarstvo unutrašnjih poslova RS sa dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizovanim snagama može odgovoriti na bezbednosne izazove u budućem periodu koji će biti stavljeni pred policiju.

Izvor : kurir.rs
foto : Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter