Izvor:
14.08.2019 u 14:59
0

DODIK: Lažne tvrdnje SDA o Godišnjem nacionalnom planu!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su lažne tvrdnje koje su iznete u saopštenju SDA da su on i lideri HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO (ANP) bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.

– Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju tačku 3 sporazuma i uvere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da sprovedemo sporazum koji smo potpisali, ali nismo spremni da sprovodimo ono što neko tumači da smo potpisali – rekao je Dodik za Srnu.

SDA je ranije danas saopštila da je jedino rešenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Saveta ministara usvajanje modifikovanog godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i deo sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a, kao i da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rešenja imati negativne posledice za proces formiranja Saveta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter