Izvor:
21.08.2019 u 11:46
0

ZAHAROVA: Rusija da razmotri predloge o povratku u G7!

Rusija mora da razmotri konkretne predloge za povratak u Grupu 7, ukoliko se to predlaže, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Teško je razumeti o čemu se sada radi. Stoga, neophodno je da se razgovori o tome premeste iz sfere javne zbave u profesionalnu, ukoliko G7 želi da se postavi kao ozbiljan format – izjavilaje Zaharova.

U međuvremenu, anonimni francuski diplomata izjavio je da povratak Rusije u G7 zavisi od njenog napretka u političkom procesu sa Ukrajinom.

– Primetili smo da Amerikanci žele da ih ponovo uvedu (u grupu) iduće godine. Ukrajina je ključna. Postoji kontekst da bi bilo poželjno napraviti neki napredak – izjavio je anonimni izvor.

Tramp je juče izjavio da bi bilo prikladno Rusiju uključiti u članstvo G7 grupe naprednih industrijalizovanih zemalja sveta.

U obraćanju novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da je njegov demokratski prethodnik, Barak Obama, hteo da Rusija napusti nekadašnju G8.

– Ali mislim da je mnogo primerenije imati Rusiju. To bi trebalo da bude G8 jer mnoge stvari, o kojima razgovaramo, imaju veze sa Rusijom – rekao je Tramp.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter