Izvor:
04.09.2019 u 05:57
0

ANDREJ PLENKOVIĆ: Najpre želim da čujem mišljenje organa Samostalne demokratske srpske stranke!

Hrvatski premijer Andrej Plenković prokomentarisao je mogućnost izlaska Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca iz vladajuće koalicije, navodeći da najpre želi da čuje mišljenje organa te stranke.

Na pitanje da li je tokom posete Virovitici razgovarao sa liderom HVIDR-e Josipom Ðakićem, budući da HVIDR-a insistira na tome da SDS S izađe iz koalicije, Plenković je rekao da će razgovarati, ali da najpre želi da čuje stav tela te stranke.

Plenković, koji je i predsednik HDZ-a, rekao je da nije primereno da neko, u konkretnom slučaju HVIDR-a, postavlja uslove HDZ-u s kim će ići u koaliciju.

Što se toga tiče, odlučivaće HDZ i partneri u parlamentarnoj većini – rekao je Plenković.

On je naglasio da HDZ ne diriguje drugima mišljenje ni stavove, niti poruke koje žele da upute javnosti.

Ima ko odlučuje o parlamentarnoj većini i partnerima – poručio je Plenković.

Na pitanje ima li predsednica Kolinda Grabar-Kitarović punu podršku slavonskog HDZ-a s obzirom na to da je na tom području, kako se navodi, popularan nezavisni kandidat Miroslav Škoro, Plenković je rekao da ona uživa podršku celog HDZ-a.

Ne vidim ko bi to, gde i kako mogao dovesti u pitanje – rekao je.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter