Izvor:
10.09.2019 u 09:43
0

TIRANA: Tužilaštvo za bivšeg ministra traži 12 godina zatvora

Albansko Tužilaštvo za teške zločine traži 12 godina zatvora za Saimira Tahirija, bivšeg ministra unutrašnjih poslova zbog umešanosti u trgovinu narkoticima.

Tahiri je, zajedno s Jaeldom Celom, bivšim direktorom policije poznatog albanskog letovališta Valona, i bivšim policajcima Sokolom Bodenom i Ðerđom Kohiljijem, optužen za "trgovinu narkoticima" i druga krivična dela u okviru organizovane kriminalne grupe.

U međuvremenu, Sud za teška krivična dela prihvatio je žalbu Tahirija, što bivšem ministru omogućava da dobije smanjenje kazne za jednu trećinu, preneo je albanski portal Sot njuz.

Između 2014. i 2017. Albanija je postala glavna zemlja proizvođač i trgovac kanabisom u Evropi, što su potvrdili Europol , američki Stejt department i UN, a tokom tog perioda, opozicija je optuživala vladu Edija Rame, posebno tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Saimira Tahirija, da je direktno umešan u narko biznis.

U martu 2017. tada ministar Tahiri zadužen za policijske snage i graničnu kontrolu zemlje, zamenjen je nakon povećanog pritiska opozicije.

Prve optužbe protiv Tahirija u vezi sa trgovcima narkoticima izneo je Dritan Zagani, policajac u službi za borbu protiv narkotika, a nakon što je optužen za curenje informacija, uhapsila ga je albanska policija.

Zagani je pobegao tražeći politički azil u Švajcarskoj, gde je izjavio da je njegovo hapšenje bilo osveta ministra Tahirija za istragu o njegovoj povezanosti sa trgovcima drogom.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter