Izvor:
27.10.2016 u 03:22
0

Oglasila se i crnogorska vojska: Nemaju saznanja o navodnom državnom udaru!

Vojska Crne Gore, odnosno Ministarstvo odbrane, nisu imali saznanja o pripremanom terorističkom napadu 16. oktobra, saopštila je danas ministarka odbrane Crne Gore Milica Pejanović Ðurišić u Briselu, gde prisustvuje sastanku ministara odbrane država članica NATO-a, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Iz Alijanse je ranije danas saopšteno da NATO nije deo istrage o planiranom napadu, te da je to posao srpskih i crnogorskih vlasti.

Sprečeni teroristički napad u Crnoj Gori nije predmet rasprave na sastanku ministara odbrane u sedištu Alijanse, izjavio je za TVCG ambasador Mađarske u NATO-u Peter Stanaj.

Slovenački državni sekretar Miloš Bizjak smatra da je incident zabrinjavajući i za njegovu zemlju, koja je blizu Crne Gore, dok su iz NATO-a saopštili da nisu deo istražnih organa o pokušaju terorističkog napada na dan izbora.

Stanaj smatra da incident neće uticati na dalji put Crne Gore ka članstvu u NATO-u.

– Sprečeni teroristički napad u Crnoj Gori nije predmet rasprave u NATO-u. Koliko ja znam, proces ratifikacije ide svojim tokom. Nadam se da će se zavrsiti sledeće godine, odnosno što je moguće pre – istakao je.

Bizjak je poručio da je upoznat sa situacijom, te da je članstvo u NATO-u način na koji se mogu takvi napadi sprečiti.

Ministarki Pejanović Ðurišić zvaničnici Alijanse su preneli uverenje i očekivanje da će Crna Gora, kao država koja je na pragu članstva, obezbediti stabilnost funkcionisanja.

Sastanak ministara odbrane trajaće i u četvrtak. Crna Gora, kao država posmatrač, učestvuje u raspravi o svim važnijim dešavanjima u sedištu NATO-a od maja, kada je potpisan Protokol o pristupanju, navodi RTCG.

Tanjug
Foto: Facebook/hindustantimes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter