Izvor:
25.09.2019 u 16:46
0

REGISTORVANA 33 SLUČAJA BOGINJA OD POČETKA GODINE: Da li je epidemija na pomolu?!

Hrvatski zavod za javno zdravlje saopštio je da je prema regionalnim izveštajima o broju obolelih od boginja u Hrvatskoj u ovoj godini registrovano 33 slučaja.

Od tog broja je, kako se navodi, devet slučajeva importovano, odnosno zaraženo van Hrvatske, dok se 14 osoba zarazilo u kontaktu s obolelima.

Najviše obolelih ih je registrovano u Gradu Zagrebu – 11 osoba.

Od ukupnog broja, dve osobe su obolele u februaru i maju, a krajem avgusta je registrovano devet obolelih u hrvatskoj prestonici.

Navodi se da se prikupljaju epidemiološki podaci i preduzimaju se protivepidemijske mere.

Tokom prošle godine u Zagrebu je vakcinisano 96 odsto dece, dok je 95 odsto njih u revakcinaciji.

Hrvatski zavod za javno zdravlje ukazuje na važno vakcinisanja prema kalendaru i bez odlaganja.

Prema podacima Evropskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, od avgusta prošle do početka avgusta ove godine u zemljama EU je od boginja obolelo blizu 15.000 osoba, najviše u Francuskoj, Italiji, Poljskoj i Rumuniji, piše hrvatski portal.

Izvor: B92
Foto: Business Day

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter