Izvor:
02.10.2019 u 06:13
0

TURNEJA PO EVROPI: Pompeo u poseti državama u regionu!

Američki državni sekretar Majk Pompeo će do 6. oktobra biti na turneji po Evropi, u okviru koje će posetiti Italiju, Vatikan, Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Grčku.

U Pompeovoj delegaciji nalazi se i zamenik pomoćnika državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju Filip Riker, saopštio je Stejt department.

Pompeo će najpre posetiti Vatikan gde će se sastati sa papom Franjom i kardinalom Pjetrom Parolinom, dok će se u Italiji sastati sa predsednikom i premijerom te zemlje Serđom Materelom i Ðuzepe Konteom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Luiđijem di Majom.

Pompeo će u petak boraviti u Crnoj Gori gde su planirani odvojeni susreti sa predsednikom Milom Ðukanovićem i premijerom Duškom Markovićem, kao i sa ministrom spoljnih poslova Srđanom Darmanovićem.

Nakon toga, američki državni sekretar će otputovati u Severnu Makedoniju gde će razgovarati sa predsednikom Stevom Penderovskim, premijerom Zoranom Zaevim i predstavnicima Vlade, a planirana je i poseta manastirskom kompleksu Peribleptos tokom obilaska Ohridskog jezera.

Svoju evropsku turneju Pompeo završava u Grčkoj gde je planirano da se susretne sa premijerom Kirijakosom Miciotakisom i ministrima spoljnih poslova i odbrane.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter