Izvor:
11.10.2019 u 20:12
0

BUDUĆI PREDSEDNIK HDZ-A? Ivan Penava planira kandidaturu na unutarstranačkim izborima!

Gradonačelnik Vukovara iz vladajuće HDZ, Ivan Penava, najavio je da da će kandidovati na unutarstranačkim izborima za predsednika te stranke.

On je, u opširnom intervjuu rekao da mu je to jedna od opcija.

Navodi se da Penava smatra da jedino njegovim dolaskom na čelo HDZ u fokus može staviti, kako kaže, "problem nesankcionisanja ratnih zločina iz Domovinskog rata".

Kaže i da po tom pitanju aktuena vlast od prošlogodišnjeg protesta u Vukovaru ništa nisu učinile.

Zato će, navodi, do rešenja tog pitanja pokušati da dođe u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora.

– Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i godišnjica i morao sam doneti odluku šta je najpametnije napraviti s aspekta rešavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su protesti kontraproduktivni i da nije dobro ponovo čekati godinu dana bez rezultata, morao sam da razmišljam koji je pravac najbolji", rekao je Penava.

Inače, na današnjoj konferenciji za novinare, Penava je rekao da aktuelna vlast ni godinu dana od vukovarskog protesta zbog neprocesuiranja odgovornih za ratne zločine, nije uradila ništa.

Rekao je da će do rezultata pokušati da dođe kroz stranku, a ako i to bude na tragu "dosadašnjeg ćutanja", napustiće HDZ.

Izvor: B92
Foto: YouTube/ Ante Veritas/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter