Izvor:
18.10.2019 u 14:51
0

TUSK: Zemlje članice EU NISU SPREMNE za pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom (FOTO)

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk kaže da su i Severna Makedonija i Albanija spremne da otvore pristupne pregovore sa EU, ali da za to nisu spremne neke od zemalja članice Unije.

Obe zemlje su spremne i imaju pravo da počnu pristupne pregovore već danas. Nažalost, nisu spremne neke zemlje članice. Zato nismo došli do dogovora. Mislim da je to greška – ocenio je Tusk.

Na kraju dvodnevnog samita u Briselu i maratonskih razgovora o politici proširenja, EU lideri su uspeli da se usaglase samo oko jedne rečenice, a to je da će se na to pitanje "vratiti pred samit EU – Zapadni Balkan", koji je planiran za maj 2020. godine.

Predsednik Evropskog saveta, vidno razočaran neuspehom postizanja jedinstvenog dogovora poručio je albanskim i makedonskim prijateljima da ne odustaju.

On je ocenio da je EU kompleksan politički entitet kome je nekada potrebno mnogo vremena da donese odluku.

Vi ste uradili svoj deo posla, mi svoj nismo. Verujem, bez svake sumnje, da ćete jednog dana postati punupravne članice EU – zaključio je Tusk.

Izvor: Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter