Izvor:
15.11.2019 u 08:54
0

BOSANSKI LOGOR ZA MIGRANTE Uvodi se policijski čas u BIH!

Na području Unsko-sanskog kantona u Bosni i Hercegovini od danas će biti uveden celodnevni policijski čas za migrante. To je odlučeno na poslednjem sastanku Operativne grupe za rešavanje migrantske krize, koji je održan iza zatvorenih vrata.

Ministar policije Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić je najavio da je reč o apsolutnoj blokadi kretanja. To znači da će biti uvedene drastičnije mere ograničavanja kretanja migranata iz prihvatnih centara Bira u Bihaću i Miral u Velikoj Kladuši, uključujući decu bez pratnje. Njima će biti zabranjen ulazak i izlazak iz ta dva prihvatna centra.

Van Bire i Mirala će moći da se kreću samo oni koji žele da krenu rutom prema državnoj granici u nameri da uđu na područje Hrvatske.

UN su apelovale na vlasti u Krajini da ne ograničavaju slobodu kretanja migranata.

U Svetskoj organizaciji smatraju da efekti onemogućavanja kretanja i držanja migranata i azilanata u zatvorenom prostoru, kao što je bio slučaj tokom ranije izvršenih sličnih mera u privremenom prihvatnom centru Bira, uključuju akutni stres, anksioznost, strah i povećanje tenzija koje mogu da eskaliraju u nasilno ponašanje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter