Izvor:
19.11.2019 u 10:54
0

POLICIJA NAJAVILA ŠTRAJK Hrvatska ostaje bez čuvara reda

Sindikat policijskih službenika u Hrvatskoj saopštio je da podržava štrajk prosvetara, koji je ušao u drugi mesec, i najavio da će sprovesti anketu među svojim članstvom o učešću u tim protestima.

Sindikati hrvatske policije poručuju da će, zavisno od rezultata ankete, pokrenuti određene akcije koje će se intenzivirati kada Hrvatska preuzme predsedavanje Savetom EU, od 1. januara naredne godine, preneo je hrvatski portal Dnevnik.

Kažu da prosvetare podržavaju jer "između vlade i sindikata uopšte nema dijaloga, s obzirom na to da vlada komunicira sa sindikatima preko medija umesto za stolom uz dijalog i argumente."

Poistovećujući se sa štrajkačima u obrazovanju, policajci tvrde da su kao i oni po platama na dnu društvene lestvice, a da je razlika samo u tome što u prosveti imaju složne i agilne reprezentativne sindikate koji pregovaraju s argumentima i koji ne pristaju da budu potkupljeni.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter