Izvor:
10.11.2016 u 04:35
0

Neverovatna banjalučka priča: Nezaposleni zaljubljeni filozof, haker, spopadao devojku, napao inspektora, hakovao strane firme, reagovao i FBI!

Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv hakera Predraga Timotića (33) iz Banjaluke zbog napada na svedoka i inspektora MUP RS, saznaje „EuroBlic“.

Timotić, inače nezaposleni profesor filozofije, uhapšen je u decembru prošle godine u tajnoj akciji američkog FBI i MUP RS zbog hakerskih napada u kojima je stranim firmama prvo blokirao pristup računarskoj mreži i podacima, a zatim iznuđivao novac.

Timotić se u ovim napadima predstavljao kao „zaljubljeni filozof“. Ono što je šokantno u čitavom slučaju jeste da se Timotić trenutno nalazi na slobodi pa tako i dalje ima nesmetan pristup Internetu.

Timotić je optužen da je 5. jula ove godine prvo locirao preko mobilnog telefona svoju poznanicu Aleksandru M. i kada se uverio da je ona u zgradi MUP RS otišao je pred sedište MUP u nameri da je sačeka i obračuna se s njom. Aleksandra M. je oko 16 časova izašla iz zgrade, ali u pratnji inspektora MUP RS Bojana S.

Optuženog Timotića međutim nije sprečilo to što je svedok, inače njegova poznanica, bila u društvu inspektora, te se zatrčao prema njima i kukavički ih napao sa leđa.

Nakon što je odgurnuo inspektora, Timotić je nesretnu ženu zgrabio za ruku urlajući: „Šta ćeš ti ovde i u kom si svojstvu došla!“.

Izvor „EuroBlica“ objasnio je da je Aleksandra M. pre brutalnog napada dala izjavu u postupku koji se protiv Timotića vodi zbog hakerskih napada na strane firme u kojima je iznudio veću sumu novca.

– Aleksandra M. je na svoje ime otvorila račun na „Netteleru“ (onlajn banka op.a.) a koji je Timotić koristio za izvlačenje novca nakon hakerskih napada – objasnio je izvor „EuroBlica“.

Zahvaljujući brzoj reakciji inspektora, Timotić je savladan i uhapšen. „EuroBlicu“ je potvrđeno da je u pripremi i optužnica protiv Timotića za hakerske napade, a koje Krivični zakon RS kvalifikuje kao krivična dela iznude novca i sprečavanje pristupa računarskoj mreži.

Priznao

Predrag Timotić je nakon napada ispred zgrade MUP RS delimično priznao krivično delo.

Timotić se „branio“ da mu nije bila namera da napadne inspektora, već da sazna gde je bila Aleksandra M.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter