Izvor:
04.12.2019 u 13:30
0

DODIK U LJUBLJANI Srpska neće dati saglasnost za članstvo u NATO

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas u Ljubljani da u BiH nema konsenzusa u vezi sa članstvom u NATO savez, te da Republika Srpska ostaje pri stavu o vojnoj neutralnosti.

– Mi u Republici Srpskoj ne možemo da damo saglasnost za članstvo u taj vojni savez, pre svega, zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom čije će strašne posledice osećati ne samo današnje generacije nego i mnoge posle nas – istakao je Dodik u razgovoru članova Predsedništva BiH sa slovenačkim parlamentarcima.

On je ukazao i da je migrantska kriza veoma teško unutrašnjo-političko pitanje u BiH, prenela je RTRS.

– Mi u Republici Srpskoj nećemo da otvorimo stacionare za migrante. To pitanje treba rešavati u Grčkoj i Bugarskoj koje su u EU i preko kojih nama dolaze migranti. Mi nemamo ni uslova niti želimo da se oni zadržavaju u BiH – rekao je Dodik.

Članovi Predsedništva BiH brave danas i sutra u zvaničnoj poseti Sloveniji. Srpski član Predsedništva BiH će popodne posetiti crkvu Svetih Ćirila i Metodija u Ljubljani.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter