BiH: U toku pripreme za premeštanje migranata iz Vučjaka!

Premeštanje migranata iz kampa Vučjak u Bihaću, u Federaciji BiH, trebalo bi da počne u ponedeljak, ako je suditi prema dogovoru državnog vrha i kantonalnih vlasti.

Ako sve zaista počne i završi se u najboljem redu, Crveni krst i policiju čeka veliki posao.

Službenici Međunarodne organizacije za migracije danas su na terenu, i vrše se pripreme za premeštaj migranata, a što uključuje pripremu privremenih smeštaja, te adaptaciju lokacije u Blažuju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona saopštilo je da će službenici policije u ponedeljak postupiti onako kako bude odlučeno.

Iz policije za sada ne mogu da govore o sutrašnjim potencijalnim aktivnostima, a nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju da je premeštanje migranata ucrtano u plan za ponedeljak.

Crveni krst neće direktno učestvovati u iseljenju migranata, ono što će raditi jeste da ostane u službi humanosti, a to je podela hrane, vode i odeće.

Ako se Vučjak zaista isprazni, Crveni krst, odnosno mobilni timovi u Bihaću, nastaviće da pomažu migrante gde god ih primete, kazao je predstavnik Crvenog krsta Bihać Selam Midžić.

Takođe, ako se Vučjak ukloni, Crvenom krstu predstoji premeštanje kontejnera i drugih pomagala na drugu lokaciju,a to bi zbog teškog vremena moglo da traje danima.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/cbs

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro