ZAEV: Postoji spremnost i volja za borbu protiv korupcije!

 Premijer Zoran Zaev rekao je da u Severnoj Makedoniji postoji ozbiljna politička volja i spremnost za suočavanje sa korupcijom.

On je na svom fejsbuk profilu povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije napisao: "beskompromisnu borbu protiv korupcije ćemo postići samo preko transparentnih i poštenih institucija".

Takve, kaže, moraju da budu sve institucije, uključujući pravosuđe i tužilaštvo.

- Preko hrabre antikorupcijske komisije kakvu imamo sada, sve institucije treba da pokažu otpor prema korupciji i prema konfliktu interesa - naveo je Zaev.

Dodao je da ako za to ne postoji volja, ili ako su u toj borbi blokirani antikorupcijski mehanizmi, to će biti društvena bolest koja će zahvatiti sve vitalne delove zajednice i to će biti pretnja njenom razvoju.

- Zato je važno da otpočne postupak provere imovine sudija i tužilaca što je pre moguće. Važno je da se utvrde konflikti interesa i u pravosuđu. Svaki sudija i tužilac treba da navede sve advokate, pravne zastupnike i tužioce iz svog okruženja koji su na bilo koji način povezani ili su bili povezani sa sudskim postupcima koji se vode. Samo preko angažovanosti i spremnosti svih institucija uspećemo da zaustavimo korupciju - zaključio je premijer.

 

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro