13°C

Beograd

KAMPANJA U PUNOM JEKU: Škoro i Milanović opleli po Plenkoviću, evo kako im je on odgovorio!

Predsednička kampanja, koja je zvanično počela prošle sedmice u Hrvatskoj se zahuktava, a u nju se aktivno uključio i premijer Andrej Plenković, koji podržava aktuelnu predsednicu Kolindu Grabar Kitarović i zbog toga je često meta napada dvojice, za sada, vodećih protivkandidata.

Plenković, koji je i predsednik vladajućeg HDZ najpre je žestoko uzvratio kandidatu Miroslavu Škori, koji ga je na svom skupu u Zagrebu juče optužio da je izdao stranku i Franju Tuđmana, ali i kandidatu Zoranu Milanoviću, koji je za njega rekao da je 90-tih premijer imao i, kako je rekao, najgore moguće mišljenje o prvom hrvatskom predsedniku.

Prema Plenkoviću, glas za Škoru na predsedničkim izborima je, kaze, za Milanovića i najuticajniju opozicionu SDP.

- Svi koji dele vrednosti Tuđmanovog HDZ-a glasa će za Kolindu Grabar-Kitarović - rekao je Plenković i dodao da dok je dva minuta gledao Škorin nastup, delovalo m je kao neka, kako je rekao, paraodija na Večernju školu.

- Večernja škola je zabavna, ovo je loše. Čovek puno bolje peva nego što govori - rekao je Plenković.

Rekao je da HDZ-ovcima ne treba niko da kaže za koga će glasati, jer će oni glasati za Kolindu Grabar-Kitarović.

Milanović je ovog vikenda rekao da je Plenković devedesetih imao najgore moguće mišljenje o Tuđmanu.

- To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo ko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja - rekao je Milanović o Plenkoviću koji se, kako je rekao, kao šef HDZ-a svakodnevno poziva na Tuđmana.

Plenković mu je danas uzvratio i rekao da su Milanovića 90-ih zvali onim koji hvata krivine.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar